Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/3/2017. Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Παλιγγενεσίας του Έθνους μας.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, η Μητρόπολή μας εόρτασε και πανηγύρισε για την μεγάλη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Παλιγγενεσίας του Έθνους μας τελώντας την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς.

Ο κεντρικός εορτασμός της διπλοεορτής του Έθνους και της Ορθοδοξίας μας τελέσθηκε πανηγυρικά στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, όπου τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Την Θεία Λειτουργία και την επίσημη Δοξολογία παρακολούθησαν οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, πλήθος κόσμου, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ιωάννης Καπάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας καλωσόρισε τον κ. Γενικό Γραμματέα στην Αλεξανδρούπολη και ωμίλησε επίκαιρα για την εορτή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. 

Στο τέλος της ομιλίας του καλωσόρισε τον νέο Διοικητή της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας μας, υποστράτηγο Δημήτριο Κούκο και του έδωσε ως δώρο μία εικόνα της Παναγίας για να τον προστατεύει στα νέα του καθήκοντα. 

Τέλος, ευχήθηκε ιδιαιτέρως στον Δήμαρχο της Αλεξανδρουπόλεως κ. Ευάγγελο Λαμπάκη που εόρταζε τα ονομαστήριά του και ευχήθηκε να του χαρίζει ο Θεός δύναμη προς όφελος των συμπολιτών μας.

Ακολούθησε, σύμφωνα με το τυπικό, η επίσημη Δοξολογία της Εθνικής μας Εορτής, ενώ τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας ανέγνωσε η κ. Άννα Καμαργιαννάκη, συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Μετά το πέρας της επισήμου Δοξολογίας, παρετέθη κατά το ειωθός κέρασμα στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του Φάρου και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.