Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

5/3/2017. Συνοδική Θεία Λειτουργία κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Αθήνα.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2017, τελέσθηκε η ανάμνηση της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στην Κωνσταντινούπολη το έτος 843 με την καθιερωμένη Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών προεξάρχοντος του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και παρουσία του Εξοχ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετείχε στην Συνοδική Θεία Λειτουργία μαζί με τους Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιο, Ύδρας Εφραίμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Εδέσσης Ιωήλ, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο, Κοζάνης, Παύλο, Νεαπόλεως Βαρνάβα και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Μεθώνης Κλήμεντα. Παρέστησαν ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκης, oι Αρχές του Στρατού, του Ναυτικού και της Αστυνομίας, καθώς και πλήθος πιστών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην χαρμόσυνη σημερινή ημέρα για την Ορθοδοξία. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.

Φωτογραφίες: Eurokinissi