Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

5/3/2017. Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Αλεξανδρούπολη.

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η ανάμνηση της αναστηλώσεως των αγίων και ιερών εικόνων το 843 στην Κωνσταντινούπολη, εορτάσθηκε πανηγυρικά σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας.


Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 τελέσθηκε σε όλους τους Ναούς μας η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στο τέλος της η λιτάνευση των αγίων και ιερών εικόνων. 

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέσθηκε ο επίσημος εορτασμός, παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ενώ το Σύμβολο της Πίστεως ανέγνωσε ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας υποστράτηγος κ. Δημήτριος Μπουζέλος. Πριν την Λιτανεία μίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμα ο Πρωτοσύγκελλος π. Ειρηναίος, ενώ κατά τη Λιτανεία τις εικόνες κρατούσαν μικρά αγόρια και κορίτσια και άνδρες της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίος Λαφτσής και ιερείς της Μητροπόλεως, καθώς ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συμμετείχε στην Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.