Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

14/4/2017. Αποκαθήλωση και περιφορά Επιταφίου στην Μονή Αετοχωρίου.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι η Αποκαθήλωση και η περιφορά του Επιταφίου από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.


Για δεύτερη χρονιά φέτος, η Αποκαθήλωση του σώματος του Χριστού έγινε από έναν μεγάλο ξύλινο Σταυρό (στις πραγματικές διαστάσεις του Σταυρού του Χριστού) που στήθηκε με τις φροντίδες του Δασαρχείου και της Δ.Ε.Η. στο ύψωμα δίπλα από τον Ναό Πάντων των Θρακών Αγίων και εντός του περιβόλου της Μονής. 

Ο Μητροπολίτης μας με τη βοήθεια των ιερέων κατέβασαν το Σώμα του Χριστού από τον Σταυρό και το τοποθέτησαν στην Αγία Τράπεζα του Ναού των Θρακών Αγίων. Ακολούθως τελέσθηκε με ψιλή βροχή να πέφτει στην περιοχή, η περιφορά του Επιταφίου από τον Ναό των Θρακών στο Καθολικό της Μονής όπου βρισκόταν το κουβούκλιο.

Πολύς κόσμος μετέβη στο Αετοχώρι για να παρακολουθήσει την πρωτότυπη  αυτή Αποκαθήλωση που γίνεται για δεύτερη φορά στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.