Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

16/4/2017. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.

Το ζωοποιό μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας ακούσθηκε απ' άκρου εις άκρον στην Μητρόπολή μας και οι Ναοί πλημμύρισαν από τους πιστούς που παρακολούθησαν την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Το Άγιο Φως που ξεχύθηκε από τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα, για μία ακόμη χρονιά, μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με ειδική πτήση και στο Αεροδρόμιο το παρέλαβε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος και ιερείς της Μητροπόλεως. Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Καμπάς.


Στις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα, καλώντας τους πιστούς για την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Στις 12 τα μεσάνυχτα ο αναστάσιμος παιάνας "Χριστός Ανέστη..." ακούσθηκε για πρώτη φορά και ακολούθησε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η Αναστάσιμη Εγκύκλιος του Μητροπολίτου μας και ο Κατηχητήριος Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.