Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/5/2017. Ο Μητροπολίτης μας στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος με τους διακόνους του π. Χριστόδουλο και π. Κωνστάντιο μετέβη στο Άγιον Όρος για να συμμετάσχει στην εκκλησιαστική πανήγυρη του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος της νέας αδελφότητος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, που κατοικοεδρεύει στις Καρυές.


Την Τρίτη 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο κονάκι της Μονής στις Καρυές η επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου και της συνοδείας του από την αδελφότητα της Μονής προεξάρχοντος του Καθηγουμένου αρχιμ. π. Βαρθολομαίου. Ακολούθως εψάλλη Δοξολογία στον Ναό.

Την Τετάρτη 24 Μαΐου το απόγευμα τελέσθηκε η Θ' Ώρα και ακολούθως ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. 

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας Πέμπτης 25 Μαΐου τελέσθηκαν οι Ώρες, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στην Μονή και τελέσθηκε αγιασμός καθώς και κτιτορικό μνημόσυνο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη πλούσιο κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.