Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

27/6/2017. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Εκδημία Μιχαήλ Κατσούλη, συνταξιούχου υπαλλήλου της Ιεράς Μητροπόλεως

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδημία Μιχαήλ Κατσούλη, 
συνταξιούχου υπαλλήλου της Μητροπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως μετά συγκινήσεως αναγγέλει σήμερον την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Μιχαήλ Κατσούλη, συνταξιούχου υπαλλήλου-οδηγού της Μητροπόλεώς μας, σε ηλικία 87 ετών.


Βιογραφικά στοιχεία
Ο μακαριστός Μιχαήλ Κατσούλης του Νικολάου και της Αναστασίας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 29 Δεκεμβρίου 1929. Επεράτωσε τα εγκύκλια γράμματα στο Γυμνάσιο της Λήμνου το 1944. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία από το 1951-1954 στο Βασιλικό Ναυτικό.

Παντρεύτηκε την σύζυγό του Δέσποινα και απέκτησαν μαζί τρία τέκνα την Αναστασία, τον Νικόλαο και την Αγγελική.

Διορίσθηκε ως οδηγός-κλητήρας στην Νομαρχία Έβρου τον Ιούνιο του 1958 και την 1η Μαΐου 1968 μετατάχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη ως οδηγός και κλητήρας μαζί με τους Μητροπολίτες Κωνστάντιο (Χρόνη) και Άνθιμο (Ρούσσα) μέχρι την 1η Αυγούστου 1994 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Εκοιμήθη σε ηλικία 87 ετών την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017. Η κηδεία του θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 6.00’ το απόγευμα.