Όταν οι χριστιανοί δεν μπορούν να κάνουν τον κόσμο αυτό Παράδεισο, τότε ας τον εμποδίζουν να γίνει Κόλαση (Ολ. Κλεμάν)  

1/10/2017. Ο Μητροπολίτης μας στο Καρυοχώρι Εορδαίας της Μητροπόλεως Φλωρίνης.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης μας, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, επισκέφθηκε το Καρυοχώρι Εορδαίας, όπου τελέσθηκε ιερά πανήγυρη προς τιμήν των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης.


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Καρυοχωρίου φυλάσσεται τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης, δωρηθέν πάλαι ποτέ στον εφημέριο του χωριού από τον Μητροπολίτη μας. Η ενορία του Καρυοχωρίου καθιέρωσε πανήγυρη για τους Αγίους Πέντε Νεομάρτυρες κατ' αυτήν την περίοδο λόγω δυσκολιών που προκύπτουν κατά την επίσημη εορτή των Αγίων την Κυριακή του Θωμά.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε μετά του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο τέλος του οποίου ωμίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα. Αμέσως μετά τελέσθηκε λιτανεία της εικόνος και των ιερών λειψάνων των Αγίων στους δρόμους του χωριού.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Καρυοχωρίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους δύο Μητροπολίτες παρουσία πλήθους πιστών.