Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

15-16/11/2017. Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το Alzheimer στην Μητρόπολή μας.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου 2017 η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το Alzheimer στην Αλεξανδρούπολη που υλοποίησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μετά από αίτημα του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και με την ευλογία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.


Τις δύο αυτές ημέρες το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος «Καρέλλειο–Μονάδα Alzheimer» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωστή Δήμτσα, βρέθηκαν στην πόλη μας στα πλαίσια της φιλανθρωπικής δράσης του Οργανισμού προς τους ακριτικούς πληθυσμούς της πατρίδος μας.


Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως ενημερωτική Ημερίδα σχετικά με τη νόσο Alzheimer που ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπατριώτες μας. 

Tην Ημερίδα άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας αρχιμ. π. Ειρηναίος Λαφτσής, ο οποίος εξέφρασε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, τις ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον κ. Δήμτσα για τη δράση αυτή προς τον ακριτικό πληθυσμό της Μητροπόλεώς μας και ευχήθηκε να συνεχιστεί η φιλάνθρωπη δράση της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ σε ολόκληρη την πατρίδας μας κοντά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Επίσης, μίλησε για τις αιτίες της νόσου και την αξία της ενημέρωσης, της πρόληψης και της εξέτασης για το Alzheimer.

Στη συνέχεια μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δήμτσας, ο οποίος παρουσίασε τη δράση της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ σε ολόκληρη την Ελλάδα σχετικά με την ενημέρωση για τη νόσο του Alzheimer. 


Ακολούθως η κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, Διευθύντρια της "Καρέλλειου-Πρότυπης Μονάδας Alzheimer" που βρίσκεται στην Αθήνα μίλησε για τις δράσεις της Μονάδος και τη βοήθεια που παρέχει σε κατοίκους της Αττικής που πάσχουν από τη νόσο. Επίσης, μίλησαν η ψυχολόγος κ. Ηλιάνα Χρυσικάκου για τη λειτουργία της μνήμης και την άνοια και η ψυχολόγος κ. Ελένη Λέμη για τα οφέλη της νοητικής ενδυνάμωσης στους ασθενείς με άνοια. 


Από το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου και μέχρι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου δωρεάν τεστ μνήμης για άτομα άνω των 60 ετών. Συνολικά πάνω από 100 άτομα προσήλθαν και εξετάσθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδος Alzheimer της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.