Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

21/11/2017. Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μητρόπολή μας.

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάσθηκε σε ολόκληρη τη Μητρόπολή μας την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017. Κατ' αυτήν την ημέρα έχει θεσπιστεί και η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος μας.


Ο κεντρικός εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Ειρηναίο και ιερείς της από τους ναούς της πόλεως. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκοτσίδης, άλλοι εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της περιοχής.

Ο Πρωτοσύγκελλος ευχήθηκε στον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας υποστράτηγο κ. Κούκκο ο Θεός και η Παναγία Μητέρα του να φυλάνε τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος μας ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ακριτική μας περιοχή και τόνισε ότι η δράση του στρατού μας ακόμα και τώρα σε καιρό ειρήνης είναι πολύπλευρη προς την κοινωνία, καθώς αντιδρά αστραπιαία και περιθάλπει ανάγκες και δυσκολίες που ανακύπτουν στους συνανθρώπους μας.

Ακολούθως τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία και αναγνώσθηκε η διαταγή της ημέρας.