Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

21/11/2017. Ο Μητροπολίτης μας στα Χανιά για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος την 20η και 21η Νοεμβρίου 2017 μετέβη στα Χανιά της Κρήτης, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού για την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού των Χανίων που τιμάται στη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων.

Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος και έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο οικείος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος στο μεστό θεολογικών μηνυμάτων και επίκαιρο λόγο του, μίλησε με ενάργεια και ζωντάνια για το τίμιο πρόσωπο της Παναγίας, για το νόημα της εορτής, την σημερινή κατάσταση της χώρας μας, τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνουμε πιστοί και αφοσιωμένοι στα ιερά και τα όσια των πατέρων μας. Στο τέλος, ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους μετέχοντες Αρχιερείς.

Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία, εκτός από τους πέντε συλλειτουργούντες Σεβ. Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης, έλαβε μέρος πλειάδα κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, οι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Κατά τη λιτάνευση τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου Χανίων.