Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

17/12/2017. Δοξολογία για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την Κυριακή των Προπατόρων 17 Δεκεμβρίου 2017, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη των Αγίων Τριών Παίδων των εν τη καμίνω βληθέντων οι οποίοι είναι οι Προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος της Πατρίδος μας.


Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία και αρτοκλασία για τους προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίους εν καμίνω Τρείς Παίδες. Ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρουπόλεως κ. Κούκουρα και τους υπ' αυτόν αξιωματικούς του Σώματος ευχήθηκε ο Θεός να τους ευλογεί και να τους προστατεύει στο επικίνδυνο έργο της πυρόσβεσης ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και των πλημμύρων κατά τους χειμερινούς μήνες. Τόνισε δε πως το λειτούργημά τους απολαμβάνει της εκτιμήσεως της κοινωνίας καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιδρά άμεσα σε καταστροφές που πλήττουν διάφορες περιοχές της πατρίδος μας.