Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

17/12/2017. Χριστουγεννιάτικη εορτή Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως η Χριστουγεννιάτικη εορτή της Μητροπόλεώς μας.


Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα και στο πρώτο μέρος της εορτής ακούσθηκαν χριστουγεννιάτικοι ύμνοι από τον βυζαντινό χορό μαθητών της βυζαντινής μουσικής υπό τη διεύθυνση του μουσικολόγου κ. Αγγέλου Μπέντη. Ενδιάμεσα από τους ύμνους μαθητές λυκείου ανέγνωσαν επίκαιρα κείμενα για την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης. Στο δεύτερο μέρος της εορτής η νεοσύστατη παιδική χορωδία της Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του κ. Μπέντη απέδωσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα με συνοδεία οργάνων. 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης μας συνεχάρη τον κ. Μπέντη και τους χορωδούς της μεγάλης και της παιδικής χορωδίας για την παρουσία τους και ευχήθηκε η εορτή των Χριστουγέννων να μην εκλείψει από τη ζωή μας, γιατί τότε θα γεμίσει με δυστυχία.