Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

4/12/2017. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού
Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως


Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του πολιούχου της Αλεξανδρουπόλεως και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός της πόλεώς μας. 

Για την εορτή του Πολιούχου μας ο Μητροπολίτης μας προσεκάλεσε και θα συμμετάσχουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ
Ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Πανηγύρεως θα τελεσθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 7.00' μ.μ.. 

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το πρωΐ από 7.00' μέχρι 10.30' π.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου μέχρι την παραλιακή λεωφόρο της πόλεώς μας.


Α' ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Το απόγευμα της Τετάρτης στις 7.00' στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας (δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: 
«Άγιος Νικόλαος: 
Ένας διαχρονικός και σύγχρονος άγιος» 
Στην Ημερίδα οι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα μιλήσουν για τον Άγιο Νικόλαο μέσα από τα υμνογραφικά κείμενα της Εκκλησίας μας και για την περιπέτεια του ιερού του λειψάνο, ενώ η Βυζαντινή Χορωδία των Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας θα αποδώσει ύμνους της εορτής του Αγίου.

Προσκαλείσθε όλοι να συνεορτάσουμε στην Εκκλησιαστική Πανήγυρη στις ακολουθίες της Εορτής καθώς και στην Ημερίδα όπου θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές του προστάτου και Πολιούχου της πόλεώς μας Αγίου Νικολάου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως