Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

04.01.2018 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2018
ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ


Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018,  η Εκκλησία μας εορτάζει τα Άγια Θεοφάνεια, δηλαδή την φανέρωση των τριών Προσώπων της Αγίας Τριάδος, κατά τη Βάπτιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο στον Ιορδάνη ποταμό. Τη μεγάλη αυτή ημέρα της Ορθοδοξίας η τοπική Εκκλησία την τιμά με τις λατρευτικές ακολουθίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς στην επικράτεια της Μητροπόλεως.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι και φέτος η έδρα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, η Αλεξανδρούπολη. Από τις 7.00 το πρωί του Σαββάτου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ στις 10.15 π.μ. θα  πραγματοποιηθεί η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων.
Ακολούθως, στις 10.45 π.μ. θα ξεκινήσει η λιτανευτική πομπή από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου για το λιμάνι της πόλεως μας όπου στις  11.00 π.μ. θα τελεσθεί, από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. 
   

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως