Όταν οι χριστιανοί δεν μπορούν να κάνουν τον κόσμο αυτό Παράδεισο, τότε ας τον εμποδίζουν να γίνει Κόλαση (Ολ. Κλεμάν)  

6/1/2018. ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ.

Η μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων του Κυρίου μας εορτάσθηκαν με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας από τα Δίκελλα, τη Σαμοθράκη και μέχρι τη Λυκόφη.


Ο κεντρικός εορτασμός των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Πλήθος κόσμου συνέρευσε στον ναό για την εορτή αλλά και τον Μεγάλο Αγιασμό. Παρόντες επίσης άπαντες οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες.

Ο Μητροπολίτης μας πριν την τέλεση του Αγιασμού ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα και γενικότερα σε ολόκληρη την πατρίδα μας να επιστρέψουμε στο φως του Χριστού καθώς τριγυρνάμε στο σκοτάδι μακριά από την Εκκλησία και τον Χριστό. Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και αμέσως μετά η λιτανεία μέχρι το λιμάνι της πόλεως. Εκεί μπροστά σε πλήθος κόσμου και σε πολύ καλές κλιματολογικές συνθήκες ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε τα ύδατα και έριψε τον σταυρό στην θάλασσα. Περίπου 20 άτομα βούτηξαν για τον σταυρό τον οποίο έπιασε ο νεαρός Σωτήρης Ουζούνης στον οποίο ο Μητροπολίτης μας χάρισε έναν χρυσό σταυρό. Ακολούθως η λιτανεία επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό όπου ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την απόλυση και ευλόγησε όλους όσους επέστρεψαν στον ναό.