Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

18/2/2018. Α' Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 18 Φεβρουαρίου 2018, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως ο Α' Κατανυκτικός Εσπερινός, ο λεγόμενος και "Συγχωρητικός", χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό για να παρακολουθήσει την εναρκτήρια ακολουθία της εφετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τον Α' Κατανυκτικό Εσπερινό και να ακούσει την ομιλία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Ο Μητρόπολίτης μας ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του "Όταν ένας λαός σκοτώνει το Θεό, επειδή δεν ξέρει τι να του ζητήσει". Στο τέλος της ομιλίας του ο Μητροπολίτης μας ζήτησε από τους πιστούς να τον συγχωρέσουν για ό,τι τους στεναχώρησε ή τους σκανδάλισε.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ανέγνωσε την Συγχωρητική ευχή και όλο το εκκλησίασμα με πρώτους τους κληρικούς ασπάστηκαν τον τίμιο σταυρό από το χέρι του Μητροπολίτου μας και ζήτησαν συγχώρεση ευχόμενοι καλή σαρακοστή.