Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/2/2018. Επίσκεψη του Ρώσου Πρέσβη στον Μητροπολίτη μας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2018 επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο στο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα κ. Αντρέι Μάσλοβ.


Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Ρώσο πρέσβη για την παρουσία του στην πόλη μας, που όπως δήλωσε, σημαίνει πολλά για τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών και ιδιαίτερα στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ρωσόφωνων παλλινοστούντων Ελλήνων. Ο Ρώσος πρέσβης ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη μας για την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη και για την μακραίωνη ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, μία συνύπαρξη που είναι πρότυπο και μοντέλο για την Ευρώπη. Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας έδωσε ως δώρο στον κ. Μάσλοβ μία εικόνα του Πολιούχου της πόλεώς μας Αγίου Νικολάου και ο κ. Μάσλοβ στον Μητροπολίτη μας έναν πίνακα ζωγραφικής εμπνευσμένο από τις εκκλησίες της Ρωσίας.