Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/2/2018. Κυριακή της Ορθοδοξίας-Χειροτονία εις πρεσβύτερον π. Αποστόλου Οικονομίδη.

Την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την καλούμενη ως Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Εκκλησία μας τιμά τον θρίαμβό της ενάντια στους εικονομάχους και την αναστήλωση των ιερών εικόνων που έγινε επί αυτοκρατόρων Μιχαήλ και της μητέρας του Αγίας Θεοδώρας το 843 μ.Χ..


Ο κεντρικός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας την 25η Φεβρουαρίου 2018, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Ναό.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η "εις πρεσβύτερον" χειροτονία του ιεροδιακόνου της Μητροπόλεώς μας π. Αποστόλου Οικονομίδη, ο οποίος είχε χειροτονηθεί διάκονος προ 20 ημερών. Ο π. Απόστολος είναι έγγαμος κληρικός και πατέρας δυο τέκνων και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στον Δήμο Αλεξανδρουπόλεως.

Ο Μητροπολίτης μας στην ομιλία του προς τον χειροτονούμενο μίλησε με βάση την ευαγγελική περικοπή του Ζακχαίου, καθώς και με την εορτή της Ορθοδοξίας αναλύοντας τον ρόλο της Εκκλησίας και των κληρικών στην σύγχρονη εποχή μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του Ναού και η ανάγνωση του "Συνοδικού" της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς π. Απόστολος μοίρασε το αντίδωρο σε όλο το εκκλησίασμα δεχόμενος ευχές για την νέα ιερατική του πορεία.