Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/3/2018. Η διπλή Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 το Έθνος μας εόρτασε την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Στην Μητρόπολή μας σε όλους τους Ιερούς Ναούς ο εορτασμός της Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού τελέσθηκε μεγαλοπρεπώς, ιδιαιτέρως στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.


Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθως η επίσημη Δοξολογία για την εορτή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. 

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος προ της Δοξολογίας καλωσόρισε την εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως, την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, και αναφέρθηκε σύντομα στην σπουδαιότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάγκη διαφυλάξεως και αναδείξεώς της σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Επίσης, ευχήθηκε στον εορτάζοντα κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, Δήμαρχο της πόλεως για την ονομαστική του εορτή. Παρόντες ήταν όλοι οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες της περιοχής μας. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εξεφώνησε η κ. Παναγιώτα Κασπαρίδου, διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεώς μας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως.