Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

29/3/2018. Δράσεις της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στην Αλεξανδρούπολη.

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, επισκέφθηκε την Μητρόπολή μας μεταφέροντας υλική βοήθεια προς τους κατοίκους της εκκλησιαστικής μας Επαρχίας.


Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον Γενικό Διευθυντή κ. Δήμτσα και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο η καθιερωμένη μηνιαία διανομή δεμάτων με τρόφιμα σε απόρους κατοίκους της Αλεξανδρουπόλεως, ενώ το μεσημέρι στις Φέρες τα δέματά τους παρέλαβαν οι κάτοικοι των Φερών, του Τυχερού και των γύρω περιοχών.

Το απόγευμα της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο ο κ. Δήμτσας και ο π. Ειρηναίος διένειμαν σε περίπου 60 γονείς που απέκτησαν τέκνο από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα βρεφικά προϊόντα τροφής και υγιεινής.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον κ. Δήμτσα και δι' αυτού τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την συνεχή φροντίδα και αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον με το οποίο αγκαλιάζουν την ακριτική μας Μητρόπολη και ενισχύουν τους απόρους συμπατριώτες μας, αλλά κυρίως προς τους νέους γονείς που στα δύσκολα και κρίσιμα χρόνια που περνά η πατρίδα μας, αποφασίζουν να κάνουν παιδιά, ιδιαίτερα στην περιοχή μας με τις ιδιαιτερότητες που έχει.