Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

8/4/2018. Ανάσταση στην Μητρόπολή μας.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας ακούστηκε και φέτος σε ολόκληρη την Μητρόπολή μας, σε όλες τις ενορίες, από τη Λυκόφη μέχρι τα Δίκελλα και το νησί της Σαμοθράκης.


Ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την πασχαλινή Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων. Στο πασχάλιο μήνυμά του λίγα λεπτά πριν το "Χριστός Ανέστη" προς τον κόσμο που γέμισε την πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού, ο Μητροπολίτης μας τόνισε ότι όσοι πιστεύουν στον Αναστάντα Χριστός δεν πρέπει να φοβάται, αλλά να στηρίζεται σε Αυτόν, τον νικητή του θανάτου. Ακολούθως ο Μητροπολίτης μας και όλος ο κόσμος έψαλλαν δυνατά το "Χριστός Ανέστη", αλλά και τον εθνικό μας ύμνο υπό τους ήχους των κωδωνοκρουσιών και της στρατιωτικής μπάντας της 12ης Μεραρχίας. 

Έπειτα τελέσθηκε ο αναστάσιμος όρθρος και η πανηγυρική, αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας αναγνώσθηκε η Πασχάλιος Εγκύκλιος του Μητροπολίτου μας και ο Κατηχητήριος Λόγος του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.