Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

8/4/2018. Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό.

Το πρωί του Πάσχα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη ο καθιερωμένος Εσπερινός της Αγάπης με τη λιτανεία της Αναστάσεως.


Πριν από τον Εσπερινό της Αγάπης πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Αναστάσεως στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως. Αμέσως μετά την επιστροφή της λιτανείας στον Μητροπολιτικό Ναό, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, παρουσία πλήθους κόσμου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο του Εσπερινού σε πολλές ξένες γλώσσες, λατινικά, σέρβικα, γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά, ρώσικα και στην ομηρική διάλεκτο. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε τα αυγά τα οποία μοίρασαν οι ιερείς στο εκκλησίασμα.

Το απόγευμα του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης και στους ενοριακούς ναούς της Αλεξανδρουπόλεως.