Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

12/5/2018. Εορτή λήξης κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεώς μας.

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο των Κατασκηνώσεων "ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ" η εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας.


Περίπου 450 παιδιά όλων των κατηχητικών βαθμίδων, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου μετέβησαν με λεωφορεία στις Κατασκηνώσεις "ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ", δίπλα στην Ιερά Μονή "Παναγίας του Έβρου" στην Μάκρη. Εκεί πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων παρουσία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, των ιερέων, των κατηχητών και πολλών γονέων που συνόδευσαν τα παιδιά τους στην εκδρομή αυτή. Στην εορτή λήξης πολλές ενορίες παρουσιάσαν τραγούδια, σκετσάκια και ποιήματα, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν στους χώρους των αθλοπαιδειών της Κατασκήνωσης. 

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε το Θεό για άλλη μία κατηχητική χρονιά που έφθασε στο τέλος της καθώς και τους κατηχητές και τους ιερείς που συνέβαλαν σε αυτήν. Ευχήθηκε να έχουν όλοι καλό καλοκαίρι και τα παιδιά να ξαναβρεθούν σε λίγους μήνες στο φιλόξενο χώρο των κατασκηνώσεων.