Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

28/5/2018. Εκδήλωση Χορωδίας Ιεροψαλτών για την Παναγία μέσα στην υμνογραφία της Εκκλησίας μας.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 28 Μαΐου 2018 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Χορωδία των ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση με θέμα την Παναγία μας στην υμνογραφία της Εκκλησίας μας με τον τίτλο "Άνωθεν οι προφήται..." 


Την εκδήλωση, που έγινε εντός του ναού, παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Σ' αυτήν παρουσιάστηκαν από την χορωδία θεομητορικοί ύμνοι για την Παναγία μέσα από τους οποίους αναδεικνύονται οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης προς το πανάγιο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και κυρίως μέσα από το εικονογραφική αποτύπωση αυτών των προφητειών στην θεομητορική εικόνα με την ονομασία "Άνωθεν οι προφήται".  

Την επιμέλεια των συνοδευτικών κειμένων των ύμνων και των προφητικών αναφορών έκανε ο κ. Μιχαήλ Αναστασιάδης, φιλόλογος, θεολόγος και ιεροψάλτης, ενώ η χορωδία υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού κ. Γεωργίου Δροσάκη απέδωσε με ιεροπρέπεια τους θεομητορικούς ύμνους, ιδιαίτερα δε το αρχαίο καλοφωνικό μάθημα "Άνωθεν οι προφήται..." σε ήχο βαρύ, μελισθέν υπό του μαΐστορος της ψαλτικής τέχνης οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους.

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσής έκλεισε την εκδήλωση με αναφορά στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας.