Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εορτή Αγίας Γλυκερίας & "Ελευθέρια" Αλεξανδρουπόλεως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εορτή Αγίας Γλυκερίας 
& "Ελευθέρια" Αλεξανδρουπόλεως


Εορτή Αγίας Γλυκερίας 
Την Κυριακή 13 Μαΐου, εορτὴ της τοπικής μας Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερὸς Ναὸς στα Λουτρὰ Τραϊανουπόλεως. Το Σάββατο 12 Μαΐου το απόγευμα και ώρα 6.30' θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικὸς Εσπερινὸς με αρτοκλασία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή του Τυφλού 13 Μαΐου θα τελεσθεί η Αρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία απὸ 7.00'-10.00' από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.

«Ελευθέρια» Αλεξανδρουπόλεως
Την Δευτέρα 14 Μαΐου η Αλεξανδρούπολη εορτάζει την 98η Επέτειο των «Ελευθερίων» της και της ενσωματώσεώς της στον εθνικό κορμό της Πατρίδος μας και όλοι μας αναπέμπουμε τις δεήσεις και τις ευχαριστίες μας στην Παναγία την Ελευθερώτρια. 

Φέτος τις εορτές των «Ελευθερίων» θα τιμήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν στις εκκλησιαστικές τελετές οι Σεβ. Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Φιλίππων κ. Στέφανος.

Την Κυριακή 13 Μαΐου το απόγευμα στις 7.00' μ.μ. θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και αμέσως μετά στις 8.45' μ.μ. η Λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας της Ελευθερωτρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεώς μας.

Την Δευτέρα 14 Μαΐου το πρωί από 7.00'-10.30' θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η επίσημη Δοξολογία των «Ελευθερίων» παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως