Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

11/6/2018. Διαλέξεις του πρωτοπρ. π. Αντωνίου Καλλιγέρη στην Μητρόπολή μας.

Την Δευτέρα 11 Ιουνίου ο αιδεσ. πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποίησε σειρά δυο διαλέξεων στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας, προσκεκλημένος από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.


Ο π. Αντώνιος μίλησε το πρωί ενώπιον των κυριών της Εθελοντικής Ομάδος "Η Αγία Ολυμπιάδα" με θέμα την ενδο-οικογενειακή βία που αφορά κυρίως τις γυναίκες και τα παιδιά. Αμέσως μετά στην καθιερωμένη σύναξη των ιερέων της Μητροπόλεώς μας ο π. Αντώνιος ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του που ήταν "Ιερατική οικογένεια: ανάμεσα στην οικία και στην ενορία", προκαλώντας με την εισήγησή του γόνιμο διάλογο μεταξύ των κληρικών μας που την παρακολούθησαν. 

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε πρώτ' απ' όλα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία του προς τον π. Αντώνιο για να πραγματοποιήσει τις δυο διαλέξεις στην Μητρόπολή μας, κι έπειτα τον ίδιο τον π. Αντώνιο καθώς και τη συνεργάτιδά του κ. Ειρήνη Μπαλαλή για τον κόπο τους και την προετοιμασία τους για να ενημερώσουν τις γυναίκες και τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας. Πρότεινε δε στον π. Αντώνιο στενότερη συνεργασία της Μητροπόλεώς μας με τη Διεύθυνση Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.