Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/6/2018. Πανήγυρις των Θρακών Αγίων στη Μονή Αετοχωρίου.

Το Σάββατο προ της Κυριακής των Αγίων Πάντων, έχει ορίσει η τοπική μας Εκκλησία να εορτάζεται η μνήμη όλων των Αγίων που κατάγονταν από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θράκης μας. Η πανήγυρις αυτή τελείται στον ομώνυμο Ιερό τους Ναό που βρίσκεται εντός του περιβόλου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου.


Την Παρασκευή 1 Ιουνίου το απόγευμα τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ναό των Θρακών ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ωμίλησε σχετικά με τους Θράκες Αγίους στο εκκλησίασμα. Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού μπροστά από το Ναό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθείας-Αριστήνου "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" πραγματοποίησε εκδήλωση με χορευτικά και τραγούδια από τη Θράκη. 

Το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουνίου το πρωί τελέσθηκε στον Ναό των Θρακών ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.