Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

13/7/2018. Αγιασμός Β' Κατασκηνωτικής περιόδου.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου ξεκίνησε η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος στην "Ουρανούπολη" Μάκρης με  100 περίπου αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου να συμμετέχουν σε αυτήν.


Το μεσημέρι της Παρασκευής τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο ο αγιασμός της περιόδου της φετινής χρονιάς, των μεγάλων αγοριών. Ο Μητροπολίτης μας μίλησε σχετικά στα παιδιά παίρνοντας αφορμή από το σύνθημα, "Πιστεύω εις ενα Θεό Πατέρα Παντοκράτορα". Εστίασε στη δυσκολία του συνθήματος στη λέξη πιστεύω - εμπιστεύομαι στο Θεό και αφήνομαι. Πόσο δύσκολο είναι να εμπιστευόμαστε κάποιον στις μέρες μας. Αυτός ας είναι ο προβληματισμός αυτών των ημερών στην κατασκήνωση και η προάσπιση της συλλογικότητας, το να μάθουμε να λειτουργούμε σε ομάδες κάτω από την επίβλεψη και τη φροντίδα του αρχηγού και των ομαδαρχών. Η Κατασκήνωση ειναι ζωντανή μόνο με την προυσία και την συμμετοχή των παιδιών. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τις άλλες κατασκηνώσεις είναι ο Χριστός! Ο Χριστός είναι το κέντρο στη ζωή μας και το ίδιο ισχύει και στην κατασκήνωση μιας και η κάθε μέρα ξεκινά και τελειώνει με την αναφορά μας σ' Εκείνον.