Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

1/7/2018. Πανήγυρις Αγίων Αναργύρων Αλεξανδρουπόλεως.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και στη Μητρόπολή μας εόρτασε το ομώνυμο Παρεκκλήσιο των Αγίων στην αυλή του Ιωακειμείου Γηροκομείου της πόλεώς μας.


Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιουνίου τελέσθηκε στο εορτάζον Παρεκκλήσιο ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον Ναό και τον προαύλιο χώρο του Ιωακειμείου Γηροκομείου. Ο Μητροπολίτης μας στο τέλος του Εσπερινού ωμίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμαγια τους εορταζόμενους Αγίους Αναργύρους , ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει για την νέα πλακόστρωση του δαπέδου του ναού που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες προ της πανηγύρεως.

Το πρωί της Κυριακής 1 Ιουλίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη κέρασμα στην τραπεζαρία του Ιωακειμείου Γηροκομείου.