Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

22/7/2018. Λήξη Β' Κατασκηνωτικής περιόδου.

Με την Χάρη και την Ευλογία του Θεού, την προστασία της Παναγίας του Έβρου και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, τελείωσε η φετινή Β' κατασκηνωτική περίοδος των Κατασκηνώσεων "Ουρανούπολη" της Μητροπόλεώς μας για αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου.


Περίπου 110 παιδιά και 20 στελέχη απάρτισαν την περίοδο αυτή, στην οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κεφάλαια της ορθοδόξου πίστεώς μας, όπως αναλύθηκαν σε διάφορες ευκαιρίες καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, λαμβάνοντας πάντοτε αφόρμηση από το κεντρικό σύνθημα που ήταν "Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα παντοκράτορα". Τα παιδιά είχαν ευκαιρίες για ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, για θαλασσινά μπάνια, για όμορφες συζητήσεις, για τραγούδι και χορό, για εξόρμηση στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο βουνό, αλλά το κυριότερο για φιλικές σχέσεις και συναναστροφές με συνομήλικά τους παιδιά και για φιλίες που θα διαρκέσουν και εκτός κατασκήνωσης. Η σημαντικότερη, όμως, ωφέλεια των κατασκηνωτών ήταν η συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, στην Ιερά Εξομολόγηση και στη Θεία Κοινωνία, όλοι μαζί σαν κατά Χριστόν αδελφοί. Τα παιδιά έφυγαν ανανεωμένα και κατενθουσιασμένα για τα σπίτια τους και έδωσαν ραντεβού για το ερχόμενο καλοκαίρι.