Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

5/7/2018. Αγιασμός και έναρξη Α' κατασκηνωτικής περιόδου.

Ξεκίνησαν και φέτος τη λειτουργία τους οι Μαθητικές Κατασκηνώσεις "Ουρανούπολη" της Μητροπόλεώς μας στη Μάκρη, δίπλα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Φέτος θα διοργανωθούν τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι στις οποίες θα συμμετάσχουν περίπου 400 παιδιά από τον Έβρο και άλλες περιοχές της πατρίδος μας.


Την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 ξεκίνησε η Α' κατασκηνωτική περίοδος για κορίτσια Δημοτικού στην οποία συμμετέχουν περίπου 100 παιδιά και η οποία θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου. Το πρωί της Πέμπτης προσήλθαν τα παιδιά, χωρίσθηκαν σε ομάδες και τακτοποιήθηκαν στους θαλάμους τους. Το μεσημέρι τελέσθηκε ο αγιασμός της περιόδου από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, παρουσία των πνευματικών υπευθύνων της περιόδου και όσων εργάζονται σε αυτήν. Ο Μητροπολίτης μας έδωσε το κεντρικό σύνθημα της περιόδου που είναι "Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα Παντοκράτορα" με αφόρμηση από το Σύμβολο της Πίστεως. Ευχήθηκε στα παιδιά να περάσουν ήρεμα και χωρίς προβλήματα τις μέρες που θα μείνουν στην κατασκήνωση, να διασκεδάσουν, να παίξουν και να ωφεληθούν από την παρουσία τους σ' αυτήν. Μετά το πέρας του αγιασμού ο Μητροπολίτης μας και οι ιερείς ευλόγησαν με τον αγιασμό τις αρχηγούς, τις ομαδάρχισσες και όλα τα παιδιά, καθώς και όσους παρακολούθησαν τον αγιασμό.