Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

7/7/2018. Ο Μητροπολίτης μας στην Αγία Κυριακή Χώρας Μυκόνου.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευρισκόμενος στη Μύκονο για την βάπτιση τέκνου γνωστής του οικογενείας και αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στη Χώρα Μυκόνου, συνιερουργούντος και του οικείου Μητροπολίτου.


Η Ευχαριστιακή Σύναξη στο γραφικό κυκλαδίτικο ναό της Αγίας Κυριακής έγινε παρουσία πλήθους Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών, καθώς και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωσταντίνου Κουκά και άλλων τοπικών αρχόντων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, αναφέρθηκε στην πολιτική και εκκλησιαστική Ιστορία της Μυκόνου και υπογράμμισε την ευσέβεια των Μυκονίων και την εμμονή τους στη διατήρηση της πίστης και των πατρώων παραδόσεων.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο και εξέφρασε τον εντυπωσιασμό και τη χαρά του για την πολυπληθή παρουσία των Μυκονίων, τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο σύγχρονος Ελληνισμός, στον οποίο αξίζει κάθε τιμή και σεβασμός».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Σύρου