Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

3/8/2018. Αγιασμός Δ' κατασκηνωτικής περιόδου.

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου ξεκίνησε η τέταρτη και τελευταία για φέτος κατασκηνωτική περίοδος στις Κατασκηνώσεις "Ουρανούπολη" της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Περίπου 100 αγόρια Δημοτικού απαρτίζουν την Δ' κατασκηνωτική περίοδο που θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου. Την Παρασκευή 3 Αυγούστου το μεσημέρι τελέσθηκε από τους υπευθύνους της περιόδου π. Χριστόδουλο και π. Δημήτριο ο επίσημος αγιασμός και στη συνέχεια ο π. Δημήτριος έδωσε το κεντρικό σύνθημα της περιόδου που ήταν ο πρώτος στίχος από το Σύμβολο της Πίστεως "Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα Παντοκράτορα". Ο π. Δημήτριος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου που ήταν στο Άγιον Όρος για την πανήγυρη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και ευχήθηκε στα παιδιά να διασκεδάσουν την περίοδο της κατασκήνωσης και να μάθουν έλθουν πιό κοντά στο Χριστό και στην Εκκλησία και να εμπιστευθούν τον εαυτό τους σ' Αυτόν.