Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

14/10/2018. Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Γερβασίου Καζάκου και θυρανοίξια παρεκκλησίου Αγίου Αθανασίου Αισύμης.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αισύμης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του εκ Αισύμης ορμωμένου κ. Χρήστου Καζάκου.



Ο κ. Χρήστος Καζάκος, υπηρέτησε ως μόνιμος υπαξιωματικός στον ελληνικό στρατό μας και παραιτήθηκε από τη θέση του για να εισέλθει στις τάξεις του ιερού κλήρου και στη δύναμη της τοπικής μας Εκκλησίας, ως άγαμος κληρικός. Τον νέο ιεροδιάκονο ο Μητροπολίτης μας ωνόμασε Γερβάσιο.

Πλήθος κόσμου, από την Αισύμη και την Αλεξανδρούπολη, κατέκλυσε τον Ναό της Αισύμης, ανάμεσά τους ο βουλευτής κ. Δημοσχάκης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Δημούδη και ο αντιδήμαρχος κ. Γερακόπουλος, καθώς και συνάδελφοι στρατιωτικοί του νέου ιεροδιακόνου για να του ευχηθούν στην νέα πορεία της ζωής του.

Αμέσως μετά όλο το εκκλησίασμα κατευθύνθηκαν στο νεόδμητο Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου, στην είσοδο του χωριού, όπου ο Μητροπολίτης μας τέλεσε τον αγιασμό των θυρανοιξίων.