Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

14/10/2018. Αγιασμός νέας κατηχητικής περιόδου και ομιλία Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στους ιερούς ναούς αναγνώσθηκε η ευαγγελική περικοπή του Σπορέως και κατά το έθος αυτή η Κυριακή σηματοδοτεί τυπικά την έναρξη των κατηχητικών και κηρυκτικών δραστηριοτήτων της Μητροπόλεώς μας.


Το απόγευμα της Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας ο καθιερωμένος αγιασμός της νέας κατηχητικής περιόδου από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, παρουσία των ιερέων της Μητροπόλεώς και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας του αγιασμού ο Μητροπολίτης μας εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία της περιόδου 2018-19 με θέμα "Η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και οι διάφορες μορφές τέχνης". 

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης μας ανέλυσε εν συντομία τις διάφορες μορφές τέχνης που χρησιμοποιεί η Εκκλησία μας στην προσπάθειά της για τη μετάδοση του μηνύματος της Αναστάσεως του Χριστού και τη σωτηρία των χριστιανών. Τόνισε δε πως στην φετινή χρονιά οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο θα επικεντρωθούν στην αρχαία ελληνική γραμματεία και στη νεώτερη λογοτεχνία και πως οι συγγραφείς και ποιητές με τον τρόπο τους μεταδίδουν το μήνυμα του Χριστιανισμού στον κόσμο ή ενίοτε παλεύουν με το Θεό για να τον κατανοήσουν.