Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

15/10/2018. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δωρεάν τεστ μνήμης και ομιλία για το Alzheimer στη Σαμοθράκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δωρεάν τεστ μνήμης και ομιλία για το Alzheimer στη Σαμοθράκη



Με την ευλογία και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ.Ιερωνύμου του Β΄ ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υλοποιεί Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το Alzheimer.

Επισκέπτεται ακριτικές περιοχές και μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας με στόχο την ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων μας, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις.

Την 18η Οκτωβρίου 2018 η δράση θα βρεθεί στη Σαμοθράκη, όπου στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών από το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου–Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ενημερωτική ομιλία σε σχέση με τη νόσο Alzheimer.

Το πρόγραμμα της δράσης έχει ως κάτωθι:

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018
10.00'-10.45':   Ενημερωτική ομιλία για την νόσο Alzheimer
Ομιλητές / Θέμα: 
- Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, Διευθύντρια Μονάδας «Παρουσίαση Καρέλλειου – Πρότυπης Μονάδας Alzheimer και των δράσεων αυτής» 
- Ηλιάνα Χρυσικάκου, Ψυχολόγος «Λειτουργία της μνήμης και άνοια»
11.00'-14.00': Δωρεάν Τεστ Μνήμης (για άτομα άνω των 60 ετών)

Χώρος διεξαγωγής: 
Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο Σαμοθράκης