Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

16/10/2018. Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Λουκά του ιατρού, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 το πρωί πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη η υποδοχή τεμαχίου εκ των ιερών λειψάνων του μεγάλου Ρώσου Αγίου Λουκά του ιατρού, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.


Τα ιερά λείψανα μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος ανταποκρίθηκε ευχαρίστως σε πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και οι ιερείς, καθώς πιστοί που βρέθηκαν στον Ναό και οι μαθητές και μαθήτριες του παρακείμενου 3ου Δημοτικού Σχολείου υποδέχθηκαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά και εντός του Μητροπολιτικού Ναού τελέσθηκε Δοξολογία. Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Νεκτάριο για αυτήν την μεγάλη πνευματική ευλογία που έφερε στην Αλεξανδρούπολη, ενώ και ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για τη φιλοξενία.

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή θα επιστραφούν στο Άργος. Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας θα τελείται ανά τακτά διαστήματα η παράκληση προς τον Άγιο.