Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

23/10/2018. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δράση της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ για το Alzheimer στη Σαμοθράκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δράση της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ για το Alzheimer στη Σαμοθράκη

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω της Δομής του, του  «Καρέλειου-Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer & Συναφών Παθήσεων», πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί της Σαμοθράκης στα πλαίσια της Δράσεως «Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης και Πρόληψης για το Alzheimer».

Η Δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευλογία και προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και του Δήμου Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο του νησιού, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με τη νόσο του Alzheimer από την Διευθύντρια της Μονάδος κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου και την Ψυχολόγο κ. Ηλιάνα Χρυσικάκου, ενώ ακολούθως το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου–Μονάδα Alzheimer» πραγματοποίησε δωρεάν τέστ μνήμης σε κατοίκους άνω των 60 ετών που προσήλθαν στο Φιδέλειο Κέντρο.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Αθανάσιος Βίτσας ευχαρίστησε τη Διευθύντρια της Μονάδος και όσους συνέβαλλαν, ώστε η Δράση αυτή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ να έλθει στη Σαμοθράκη και να παράσχει υψηλού επιστημονικού επιπέδου εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα και την πρόσβαση σε τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας, αρχιμ. π. Ειρηναίος Λαφτσής, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την συνεχή μέριμνά του για τους ακρίτες κατοίκους της Σαμοθράκης, καθώς επίσης και στην Διευθύντρια της Μονάδος κ. Ευθυμιοπούλου και τους συνεργάτες της για την επιστημονική βοήθεια και τις ιατρικές εξετάσεις που παρείχαν στους κατοίκους του νησιού. Τέλος, ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Βίτσα για την συμπαράσταση και συμπόρευση στο έργο της τοπικής Εκκλησίας για την ωφέλεια των κατοίκων του νησιού και ιδιαίτερα για την ευγενική παραχώρηση του Φιδελείου Πνευματικού Κέντρου για την πραγματοποίηση της Δράσεως αυτής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως