Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

28/10/2018. Ομιλία φιλολόγου κ. Παναγιώτη Μηλιώνη.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου το απόγευμα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας ομιλία από τον καθηγητή-φιλόλογο κ. Παναγιώτη Μηλιώνη με θέμα "Το αίσθημα του κακού στον Διονύσιο Σολωμό".


Η ομιλία αυτή εντάσσεται στη θεματολογία των φετινών εσπερινών ομιλιών της Κυριακής που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας, αλλά και στις αίθουσες της Χριστιανικής Εστίας και του Κέντρου Νεότητος.

Ο κ. Μηλιώνης παρουσίασε την παρουσία και το αίσθημα που δημιουργείται στον αναγνώστη της ποίησης του Διονυσίου Σολωμού, ο οποίος περιγράφει φυσικά την ζοφερή περίοδο της Τουρκοκρατίας, αλλά και της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, τα ποιήματά του όμως αναδεικνύουν πάθη και παθογένειες του ελληνισμού που φθάνουν ως τις μέρες μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον κ. Μηλιώνη γι' αυτή του την ομιλία και ευχήθηκε, λόγω της ημέρας, οι Έλληνες να πετύχουμε κάποια στιγμή που θα βάλουμε το συμφέρον του λαού και της πατρίδος μας πάνω από τις προσωπικές επιδιώξεις γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας.