Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

9/10/2018. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την επέτειο 14 ετών από την χειροτονία του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου.

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου η τοπική Εκκλησία της Αλεξανδρουπόλεως εόρτασε την επέτειο των 14 ετών από την χαρμόσυνη ημέρα της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Ποιμενάρχου της κ. Ανθίμου που έγινε στις 9 Οκτωβρίου 2004 στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εόρτασε αυτήν την επέτειο της χειροτονίας του, απλά και πνευματικά, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία των κληρικών και των λαϊκών συνεργατών του στο έργο της τοπικής Εκκλησίας. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην πνευματική ευκαιρία της επετειακής αυτής Θείας Λειτουργίας και ευχαρίστησε άπαντας για τις ευχές και τις προσευχές προς τον Θεό για τον Επίσκοπό τους, παρακαλώντας ταυτόχρονα να μην πάψουν να δέονται στον Χριστό και στην Παναγία για να συνεχίσει το έργο που τελείται στην Μητρόπολή μας για την ωφέλεια των χριστιανών που αποτελούν το ποίμνιο της εκκλησιαστικής μας επαρχίας.