Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

18/11/2018. Αγιασμός ανακαινισμένης Μονάδος Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης μας τέλεσε τον αγιασμό στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μας η οποία ανακαινίσθηκε πλήρως χάριν σε ευγενική δωρεά ενός ανωνύμου Έλληνος του εξωτερικού.


Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν τα παλιά μηχανήματα αιμοκάθαρσης (ηλικίας άνω των 16 ετών), τα οποία εμφάνιζαν συνεχείς βλάβες, με καινούργια σύγχρονης τεχνολογίας. Πραγματοποιήθηκαν επίσης εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Χάρις στην ανιδιοτελή αυτή προσφορά, οι ασθενείς θα έχουν πλέον την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση σε έναν ευχάριστο χώρο όπου περνούν την μισή περίπου ζωή τους, το δε προσωπικό θα εργάζεται σε σημαντικά καλύτερες συνθήκες.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μετά τον αγιασμό ευχαρίστησε κι αυτός τον ανώνυμο Έλληνα δωρητή και τόνισε πως η αγάπη για τον συνάνθρωπο, όπως τη διδάσκει και η Εκκλησία μας, πρέπει να είναι ανιδιοτελής και πλήρης, χωρίς ανταπόδοση.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Έβρου κ.κ. Καΐσας και Γκαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ.  κ. Πολυχρονίδης, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής κ. Πασαδάκης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αδαμίδης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ρίτης, μέλη του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Ε., γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου.