Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

18/11/2018. Ομιλία πρωτοπρ. Αναστασίου Αλεξίου.

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας ομιλία από τον θεολόγο και δάσκαλο, πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Αλεξίου.


Ο π. Αναστάσιος ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του που ήταν "Η δημιουργική δύναμη του έρωτα στην αρχαία τραγωδία". Ο π. Αναστάσιος παρουσίασε μέσα από τις τραγωδίες των τριών τραγικών ποιητών της αρχαιότητας την παρουσία του έρωτα και τη δημιουργική δύναμη που είχε στην κοινωνία της αρχαίας Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και πως αντιμετωπίστηκε ο "έρωτας" αργότερα στην πίστη μας από τους θεολόγους της ανατολικής και της δυτικής Εκκλησίας.


Ο Μητροπολίτης μας στο τέλος ευχαρίστησε τον π. Αναστάσιο για την ομιλία που ανέπτυξε και τόνισε πως ο έρωτας είναι μια τόσο παρεξηγημένη και ευτελισμένη έννοια στην εποχή μας και πως οι νέοι πλέον δεν ξέρουν να ερωτευθούν και γι' αυτό προκύπτουν όλα τα προβλήματα στα σύγχρονα ζευγάρια και στις σύγχρονες οικογένειες.