Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

9/11/2018. Εορτή Αγίου Νεκταρίου στην Αλεξανδρούπολη και στο Τυχερό.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως και στην Μητρόπολή μας εόρτασαν οι μεγάλοι ενοριακοί ναοί στην Αλεξανδρούπολη και στο Τυχερό.


Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αλεξανδρουπόλεως ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας μιλώντας στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα των ημερών, αυτό του διαφαινόμενου χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας, την μισθοδοσία του κλήρου και την εκκλησιαστική περιουσία.

Το πρωί της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τυχερού, παρουσία πλήθους κόσμου της κωμοπόλεως καθώς και του Δημάρχου Σουφλίου.