Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/12/2018. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Η μεγάλη εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας εορτάσθηκε με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου εψάλλη μόνο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Χριστουγέννων χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Φέτος για πρώτη φορά τελέσθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων το βράδυ στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, βραδυνή χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, για όσους δυσκολεύονται για διαφόρους λόγους να παρακολουθήσουν την πρωινή.

Το πρωί των Χριστουγέννων τελέσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς από τις 5 η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία και στο τέλος της αναγνώσθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου μας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Δεύτερη Θεία Λειτουργία στις 8.30 τελέσθηκε τόσο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όσο και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Κατά το έθος, ο Μητροπολίτης μας το μεσημέρι των Χριστουγέννων επισκέφθηκε την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως και τα άρρωστα σε αυτήν μικρά παιδιά τους ευχήθηκε και μοίρασε δώρα στο καθένα από αυτά. Επίσης, επισκέφθηκε την Μαιευτική Κλινική και ευλόγησε να νεογέννητα βρέφη, όπως επίσης και τη Νευρολογική και Ορθοπεδική Κλινική, όπου επισκέφθηκε τον νοσηλευόμενο Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αδαμίδη, ο οποίος αναρρώνει από τροχαίο ατύχημα που είχε.