Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

31/12/2018. Κοπή βασιλόπιτας στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως.


Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Ιεράς μας Μητροπόλεως.


Η μεγάλη αίθουσα του Επισκοπείου γέμισε ασφυκτικά από κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Μητροπόλεώς μας με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους. Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχαρίστησε όλους για τους κόπους που κατέβαλλαν κατά το 2018 για να βοηθήσουν στην οργάνωση και λειτουργία της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, των Ιερών Ναών, των Ιερών Μονών, των Ιδρυμάτων και των Υπηρεσιών αυτής.
Ευχήθηκε δε κατά το νέο έτος ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά και να προσπαθούμε κάθε μέρα να ερχόμαστε κοντύτερά Του για να απολαμβάνουμε τις ευλογίες του που θα έρχονται μέσω των προσευχών μας.

Αμέσως μετά τα μικρά παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα του νέου έτους και ο Μητροπολίτης μας μοίρασε σε όλους την πίτα και έδωσε δώρα σε όλα τα παιδιά, ευχόμενος στον καθένα ξεχωριστά.