Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

4/12/2018. Εορτή Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού της πατρίδος μας.

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της προστάτιδος του Πυροβολικού της πατρίδος μας. Στη Μητρόπολή μας εόρτασε η Ενορία της Αμφιτρίτης, καθώς και το παλαιό στρατιωτικό παρεκκλήσιο στο Πάρκο Αλτιναλμάζη και το νέο Παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός του Στρατοπέδου "Ιωάννου" στην Αλεξανδρούπολη.


Το πρωί της Τρίτης ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εορτάζουσα ενορία της Αμφιτρίτης, παρουσία πλήθους κόσμου από το χωριό και τις γύρω ενορίες του δημοτικού διαμερίσματος της Τραϊανουπόλεως. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη μας για τις εορτές του Αγίου Νικολάου.

Αμέσως μετά, οι δύο Μητροπολίτες μετέβησαν στο Στρατόπεδο "Ιωάννου" της πόλεώς μας, την έδρα του Πυροβολικού, όπου στο νέο Παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την προστάτιδα Αγία του Πυροβολικού. Μετά το πέρας της Δοξολογίας οι δύο Μητροπολίτες ξεναγήθηκαν από τον Στρατηγό Διοικητή της 12ης Μεραρχίας και τον Διοικητή του Στρατοπέδου στις εγκαταστάσεις και στα οπλικά συστήματα.