Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

7/12/2018. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μνημόσυνο για τους διακονήσαντες στον Μητροπολιτικό Ναό και Ομιλία για τον Άγιο Νικόλαο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μνημόσυνο για τους διακονήσαντες στον Μητροπολιτικό Ναό και ομιλία για τον Άγιο Νικόλαο



Την προσεχή Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα τελεσθεί από 7.00΄ έως 10.00΄ το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί το καθιερωμένο, πλέον, μνημόσυνο των κεκοιμημένων ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων, νεωκόρων και μελών του φιλοπτώχου ταμείου του Μητροπολιτικού Ναού απ’ αρχής μέχρι σήμερα.


Καλούμε τους ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού και τους πιστούς της Επαρχίας μας να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία της ερχομένης Κυριακής στον Άγιο Νικόλαο και να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσων στα 117 και πλέον έτη αδιαλείπτου παρουσίας του Μητροπολιτικού μας Ναού εργάσθηκαν και μόχθησαν για την εύρυθμη λειτουργία του και διακόνησαν τους ενορίτες του και ολόκληρη την πόλη.

Επίσης, το απόγευμα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου στις 6.30΄ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας (δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό) στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολιούχου της πόλεώς μας Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Επίκουρο Καθηγητή της Ποιμαντικής Ηθικής και των επιστημονικών εφαρμογών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Πέτρο Παναγιωτόπουλο, με θέμα: 

«Η τιμή του Αγίου Νικολάου 
στην παράδοση της Εκκλησίας».

Προσκαλείσθε να την παρακολουθήσετε.

Εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού