Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

9/12/2018. Μνημόσυνο κεκοιμημένων ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων, νεωκόρων και μελών του φιλοπτώχου ταμείου του Μητροπολιτικού Ναού.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου το οφειλετικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων ανθρώπων που διακόνησαν από κάποια θέση στον Μητροπολιτικό Ναό.


Συγκεκριμένα εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση για τους ιερείς, τους ιεροψάλτες, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τους νεωκόρους και τα μέλη του φιλοπτώχου ταμείου του Μητροπολιτικού Ναού που στα 117 έτη που ο Ναός λειτουργεί απρόσκοπτα τον διηκόνησαν από την θέση ευθύνης τους ο καθένας.

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Ειρηναίος ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να πρεσβεύει για την ανάπαυση των ψυχών αυτών των ανθρώπων που όσο ζούσαν και για όσο χρονικό διάστημα ο καθένας τους φρόντισε και επιμελήθηκε για τον Ναό του Αγίου, ώστε αυτός να είναι λειτουργικός καθ' όλη τη διάρκεια των 117 ετών της ιστορίας του.