Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

1/1/2019. Πανήγυρις Αγίου Βασιλείου Καλλιθέας και Δοξολογία του Νέου Έτους.

Την Πρωτοχρονιά του 2019 και στη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην περιοχή Καλλιθέα της Αλεξανδρουπόλεως.


Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας μίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα της Ενορίας σχετικά με την εορτή του Αγίου Βασιλείου και τον μεγάλο Καππαδόκη Άγιο.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά του 2019 το πρωί, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος και ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στους παριστάμενους άρχοντες της πολιτείας και του στρατού αλλά και σε ολόκληρο το εκκλησίασμα ο Θεός να χαρίζει σε όλους υγεία και φώτιση κατά το νέο έτος.